Deligate Home (Kenya)

Info

Deligate Home is een huis vlak buiten Nairobi waar kinderen wonen wiens ouders hun niet financieel kunnen ondersteunen en niet kunnen verzorgen.

 

Been there, done that!

Van 25 juni tot en met 12 augustus verbleven we in Deligate Home, waar we samen met de kinderen en twee tantes woonden. Naast het koken met de tantes,  het spelen met de kinderen, het wassen van kleren en het lesgeven hebben we ook wat van ons “project geld” uitgegeven.

We hebben een kippen ren gebouwd zodat de kinderen eieren en vlees zouden hebben om te eten, en zodat ze wat geld zouden kunnen verdienen door het verkopen van eieren en kippen (ze eten normaal gesproken nooit vlees, eieren of fruit).

Ook hebben we ervoor gezorgd dat er lichten kwamen in de toiletten, aangezien het daar pikkedonker was en veel kinderen bang waren om ’s nachts naar het toilet te gaan.

Daarnaast hebben we ook wat geld uitgegeven aan leuke dingen. We hebben bijvoorbeeld sinaasappels voor de kinderen gekocht (die eten ze nooit en ze vonden ze heerlijk!), we zijn met ze naar de lokale bioscoop gegaan, en we hebben een afscheidsfeestje gegeven. 

We hopen dat ons geld een beetje heeft geholpen, en dat we hun levens een klein beetje beter hebben kunnen maken!

 

Wil je een bijdrage leveren aan onze projecten?

Zoals jullie kunnen zien helpen we mee aan verschillende projecten, en alle donaties worden zeer op prijs gesteld.

België

Eef Lenaerts

IBAN: BE15 7330 0506 3430

BIC: KRED BE BB

 

Paypal:eef.lenaerts@gmail.com

 

Geeft u niet graag zomaar geld?

Koop onze kalender en steun hierdoor onze projecten.