Ziwa Rhino Reservaat

Info

De missie van het Ziwa Rhino Reservaat is om geluidsconservatie principes toe te passen om een veilig leefmilieu te creëren waar de neushoorns voor toekomstige generaties kunnen worden behouden. Daarnaast hopen zij door middel van conservatie educatie en programma’s ter bevordering van het welzijn van de gemeenschap de harten en zielen van de dichtbijgelegen gemeenschappen te winnen, en van Uganda als geheel, om hun steun te verzekeren aan dit neushoorn conservatie en herintroductie programma.

De meeste neushoorns waar vandaag de dag op worden gejaagd, worden met dezelfde immobiliserende drugs geïnjecteerd die wij gebruiken als dieren bij de dierenarts in behandeling zijn. Het verschrikkelijke hieraan is dat terwijl de hoorn van het majestueuze dier wordt afgezaagd met een machete, een panga of met een kettingzaag, hij zich er compleet van bewust is wat er aan het gebeuren is. De pijn die hij ondergaat kan vergeleken worden met de immense pijn die je zou voelen als iemand een van je ledematen aan het afhakken zou zijn terwijl je compleet bij bewustzijn bent. 

Bij het reservaat worden de neushoorns dag en nacht gemonitord. Elke neushoorn heeft zijn eigen bewaker, die hem overal waar hij heengaat zal volgen. Bij het reservaat beschermen ze dit bedreigde diersoort en laten ze hen zich voortplanten. Ze proberen Uganda’s Nationale Parken opnieuw te bevolken met neushoorns.


Lees meer op 
www.rhinofund.org

 

Been there done that!

We verbleven een paar dagen in het reservaat, waar we vrijwilligerswerk deden. We hielpen bij het monitoren van de neushoorns, deden wat onderhoudswerk en doneerden wat geld, dat erg nodig was.

Het was een ongelooflijke ervaring, die we aan iedereen aanbevelen.

Wil je er zelf heengaan?

Het reservaat biedt verschillende activiteiten, zoals neushoorn trektochten, natuur wandelingen, vogel kijken, en een schoenbekooievaar kanotocht. Je kan ook vrijwilligerswerk verrichten bij het reservaat. Al het geld dat je betaalt gaat rechtstreeks naar de verzorging van de neushoorns.

Voor meer informatie, zie hun website  www.rhinofund.org of via email: angie@rhinofund.com oadministration@rhinofund.com

 

Wil je wat doneren aan de neushoorns?

Doneer: http://www.givengain.com/cause/2878/

Om een neushoorn te adopteren of een naam te geven, neem contact op met Angie via angie@rhinofund.org

Wil je wat bijdragen aan onze projecten?

Zoals jullie kunnen zien helpen wij bij verschillende projecten, en alle donaties worden zeer op prijs gesteld.

België

Eef Lenaerts

 IBAN: BE15 7330 0506 3430

BIC: KRED BE BB

 

Paypal:eef.lenaerts@gmail.com