< 1. De modder in! - 3 februari 2013
10.02.2013 21:18 Age: 7 yrs
Category: Europa

2. Tijd om te vertrekken!


Na veel uitstel hebben we België eindelijk achter ons gelaten. We wuifden familie en vrienden uit en daar gingen we! Onze eerste stop was München. Iedereen had ons gewaarschuwd voor filles daar iedereen op skivakantie ging vertrekken, maar daar hebben wij helemaal geen last van gehad. Wel viel het weer tegen, sneeuw-zon-sneeuw-zon-mist-sneeuw-…. Maar op de momenten dat de zon scheen was het uitzicht op de autostrade zeer mooi, nooit gedacht dat Duitsland zo mooi was. De hoeveelheid sneeuw hier doet er waarschijnlijk ook wel veel goeds aan.

Na zo’n 7-8 uur rijden arriveerde we in ‘Haar’ een deelgemeente van München. Hier zouden we onze eerste ‘couchsurfing-ervaring’ op doen. Eerst gingen we snel een hapje eten in een pizzeria waar ze de beschrijving van de pizza’s wel heel letterlijk op namen. Een pizza met ei en tomaat…

Daarna werden we warm ontvangen bij Franzi en Stephanie in hun appartement. We dronken thee en wisselde verhalen uit, een gezellige avond. Toch waren we blij dat we eindelijk ons bedje in konden kruipen. Vanochtend hebben we samen ontbeten en vertrokken we richting München.

In München hadden we afgesproken met een vriend van Eef die ze 5jaar geleden in Australië leerde kennen. Steffen gaf ons  een rondleiding in het mooie, maar koude München. Het was er ongeveer -4 graden, gezellig koud!

We wasten nog eventjes snel onze ramen en spiegels om daarna onze weg verder te zetten richting Zagreb (Kroatië). Momenteel zitten we beiden in de wagen, het is Dries’ toer om te rijden en we genieten van het prachtige uitzicht op onze weg. Over een kleine 5 uurtjes plannen we te arriveren in Zagreb, opweg naar onze volgende zetel!

Wist je dat

         - Eef haar rijbewijs bij Dries thuis onder de scanner was vergeten?

         - We daardoor voor een tweede keer afscheid moesten nemen ten huize Lembrechts

         - Dit er al veel vrolijker aan toe ging!
< 1. De modder in! - 3 februari 2013