Daughters of Charity – St. Louises Centre

Info

In een klein dorpje in Kenya kwamen we 6 hardwerkende zusters uit Ierland tegen.

Wat ze daar verwezenlijkt hebben en onderhouden is bijna te mooi voor woorden.

Ze hebben een kliniek opgericht waar lokale mensen gratis langs kunnen komen voor onderzoek en medicatie. In deze kliniek hebben ze ook 6 bedden staan, deze bedden zijn bedoeld voor mensen met kanker die terminaal zijn. Ze hebben zo goed als niets, maar ze doen wat ze kunnen om deze mensen zo aangenaam mogelijke laatste dagen te verschaffen.

Naast de kliniek hebben ze ook een programma rond HIV lopen, ze proberen de lokale mensen te helpen, ze gaan langs de dorpen om hen te ondersteunen en erover te praten.

Voor kinderen tussen 3 en 5 jaar uit probleemgezinnen hebben ze een kleuterschool opgericht. Hier krijgen ze naast onderwijs ook een ontbijt en een warm middagmaal om ervoor te zorgen dat de allerkleinste de nodige voeding binnen krijgen.

Mensen met beperkingen worden in onze maatschappij helaas nog altijd niet goed aanvaard, laat staan in een 3e wereldlang. Deze zusters hebben een school opgericht voor kinderen met beperkingen. De kinderen krijgen er les, fysiotherapie, leren koken,….

Met andere woorden, deze zusters zijn in onze ogen helden!

Meer info:

www.daughtersofcharity.ie/mission-outreach/thigio

 

Been there done that

Daar deze zusters geen inkomen hebben en alles proberen draaiende te houden op donaties hebben wij hen ook een zeer gewaardeerde donatie gegeven.

Wil je een bijdrage leveren aan onze projecten?

Zoals jullie kunnen zien helpen we mee aan verschillende projecten, en alle donaties worden zeer op prijs gesteld.

België:

Eef Lenaerts

IBAN: BE15 7330 0506 3430

BIC: KRED BE BB

 

Paypal: Eef.lenaerts@gmail.com

 

Geeft u niet graag zomaar geld?

Koop onze kalender en steun hierdoor onze projecten.