Graag geven we jullie een beetje uitleg over het wie, wat, waar, waarom van onze reis.

 

Waarom?

Ja waarom stappen mensen in een auto en beslissen door Afrika te gaan rijden? rijden? Wel we hadden alsamen een jaar in Engeland gewoond en er kwam een moment waarop we begonnen te denken ‘wat gaan we doen?’ ‘Blijven we in Engeland wonen,gaan we weer naar Belgie?’ We zagen veel van onze vrienden rondom ons trouwen en kinderen krijgen, maar we besloten dat we daar nog eventjes mee gingen wachten, we wouden de wereld nog gaan zien!

 Eef heeft haar stage gedaan in Australië en was er helemaal weg van. Haar plan was om 2 jaar door Australië te gaan reizen en werken, maar toen kwam ze Dries tegen... En Dries wou graag naar Afrika, dus nu doen we ze lekker alletwee!

 

Zijn jullie multimiljonairs!?

Deze vraag wordt meestal niet gesteld, maar kunnen we lezen in de ogen van talloze mensen die ons ondervragen en het antwoord is nee. Nee we zijn geen multimiljonairs en nee onze ouders betalen onze reis niet. Voor we vertrokken hebben we hard gewerkt, we hebben ons appartement opgezegd en alles wat we hadden verkocht (op een paar onderbroeken en sokken na). Hierdoor hadden we dus een startbudget verzameld, waarmee we vertrokken. Daar we geen multimiljonairs zijn en geen rijke suikertante hebben, moeten we net als jullie werken voor ons geld. Dus als ons geld bijna op is stoppen we om te werken, zo simpel is dat. Ook schrijven we artikelen die gepubliceerd worden in magazines, hierdoor verdienen we nog een klein centje bij. 

 

Hoe lang gaan jullie zo’n beetje rondtoeren?

Wel we zijn vertrokken op 9 februari 2013 met het plan om 2 jaar door Afrika te reizen, over te vliegen naar Australia om daar nog eens 2 jaar rond te trekken en dan nog een jaartje om terug tot België te geraken.

 

Is het niet gevaarlijk?

Gevaarlijk, wel in Brussel, London of Parijs rondlopen in de verkeerde buurten of in het donker is ook gevaarlijk. We hebben ons tot hiertoe nog nooit onveilig gevoeld. Het enige land waar er een beetje problemen waren was in Egypte. Maar zoals in de meeste Afrikaanse landen als er onenigheid is, is dit tussen den plaatselijke mensen en hebben toeristen er niets meet te maken. In Egypte zorgden onze nieuw gemaakte vrienden goed voor ons en ze zeiden ook dat we niets te vrezen hadden, Egyptenaren vallen Egyptenaren aan, geen toeristen. Héél Egypte was ook enorm blij om ons te zien, omdat hun toerisme de laatste tijd enorm gedaald is, dus ze waren ontzettend blij met toeristen en we werden goed verzorgd.

 

Wat is jullie favoriete land tot hiertoe?

Tot hiertoe springt Sudan er heel erg uit. We horen iedereen al zeggen SUDAN!?? Ja Sudan! Het Noorden wel te verstaan, het Zuiden was onveilig, daar zijn we dan ook wijselijk niet geweest. De gastvrijheid in Sudan is iets dat we nog nooit hebben ervaren. We konden er geen straat doorlopen zonder 5 keer geïnviteerd te worden om thee te komen drinken. De meeste Sudanezen spreken geen woord Engels, maar ze zijn gewoon dolgelukkig als je in hun huis komt zitten en thee drinkt met hen. Je kan er op restaurant zitten eten en bij het betalen, merken dat je rekening al voor jou is betaald door een absoluut onbekende waar je nog geen woord met hebt gewisseld. Het leuke is hier ook dat er niets wordt terug verwacht, jij bent te gast in hun land, dus zij zorgen voor je, zo mooi. En buiten de gastvrijheid hielden we ook van de woestijn, we konden er gewoon de woestijn in rijden en onze tent open slaan, geen mensen, geen gebouwen, geen geluid, alleen wij en de woestijn, geweldige ervaring! 

 

Wat is het mooiste en leukste dat jullie al hebben gezien?

Danakil depression en de gorilla’s.

Danakil depression, de vulkaan gaan bezoeken. Geen woorden en beelden kunnen beschrijven hoe mooi, machtig en super graaf het is om lava van dichtbij te zien.

 

De gorilla’s, ze lijken zo hard op ons, de zilverrug is geweldig groot en de baby’s zijn geweldig schattig, gewoon adembenemend.

 

 

En daarna?

En daarna? Goede vraag! Dat we er absoluut nog geen idee van hebben. We zijn aan het doen wat we graag doen, we leven onze droom en daarna...verwezenlijken we onze volgende droom!