Kids for Uganda

Goats Uganda

Info

Toen Eef afstudeerde op de hoge school heeft zij als eindwerk een schriftelijke voorbereiding gemaakt over 'Geiten kweken in Uganda'. De zomer na het verschijnen van het eindwerk zijn er leerlingen van de school naar Uganda gegaan om dit project te verwezenlijken.

In een klein dorpje 'Nkozi' werd er het hele jaar door gespaard voor een geit, werd deze vervogens aangekocht en geslacht om op te eten waarna ze weer moesten beginnen sparen voor een geit.Met het project willen we proberen het dorp heel het jaar door te voorzien van vlees en melk.

Elke zomer gaan er studenten naar Nkozi om een handje te helpen bij het project.

 

Been there, done that!

Toen we in Uganda waren zijn we zelf een keertje een kijkje gaan nemen hoe het project liep. We bespraken met de plaatselijke broeder die een oogje hield op de geiten hoe alles verliep. Het project had zijn up en downs, soms was er gras en konden de geiten eten, soms was er geen gras en werden de geiten losgelaten uit de ren, hierdoor stierven er soms geiten door het eten van giftige planten.

We ontdekte al snel dat we zoals de studenten zouden kunnen helpen met het aanplanten van voedergewassen, bouwen van een nieuwe stal ect… Maar van zodra we weg zouden zijn en niemand hield de gewassen of de stal in de gaten, zouden de studenten het volgende jaar terug opnieuw moeten beginnen. Dus we gingen opzoek naar een geitenhouder voor het project, iemand die voor de geiten zorgt, ze elke dag vers water geeft, voedergewassen aanplant, vaccinaties doet,…

We bespraken het project met andere geitenprojecten in Uganda en gingen opzoek naar een geschikte geitenhouder.

Wil je een bijdrage leveren aan onze projecten?

Zoals je kan zien helpen we uit op verschillende projecten en elke bijdrage –hoe klein ook- wordt erg geapprecieerd!

België:

Eef Lenaerts

IBAN: BE15 7330 0506 3430

BIC: KRED BE BB

Paypall: eef.lenaerts@gmail.com

 

 

Je houdt er niet van om geld te doneren?

Koop onze kalender en steun hierdoor onze projecten.