Ons Machien

Na wekenlang zoeken op het internet en ontelbare telefoontjes te hebben gepleegd hadden we het bijna opgegeven. We hadden onze zinnen gezet op ene Toyota, echter zowat alle Toyota’s die we vonden binnen onze prijsklassen werden alleen maar verkocht voor export.

Maar de aanhouder wint! Uiteindelijk stootte we op ‘ons Machien’!

 

 

Ons Machien komt oorspronkelijk uit Engeland, daarom staat het stuur ook aan de rechterkant, maar daar wij net terug waren uit Engeland, was dit voor ons geen enkel probleem!

De toenmalige eigenaar verving nog eventjes de voorste remschijven, verving een stukje aan de uitlaat en ging ermee naar de controle, check!

Vervolgens moest ons Machien naar de garage voor een groot onderhoud!

 

We bouwden een kast voor in de wagen om al ons materiaal op te bergen, 2 schabben waar we bakken kunnen plaatsen en 1 werkblad.

In het onderste deel van de kast zit een watertank, een extra batterij ons kookvuurtje en de gereedschapsbak. Onze watertank hebben we voorzien van een elektrisch pompje en een kraantje, wat een luxe!

Ons Machientje ging ook naar de winkel en kocht zichzelf nieuwe banden, 6 stuks maar liefst!

 

Een tijdje later kocht hij ook ineens een daktent en een luifel aan.

 

Van een van onze sponsors kregen we verstralers cadeau! Hopen dat we dezen niet al te veel moeten gebruiken…

 

Momenteel wordt er nog geknutseld aan de elektriciteit, dit liep niet van een leien dakje, daar er ergens een draadje los zat. Na lang knoeien en veel uren prutsen hebben de mannen het opgelost gekregen! We kunnen eindelijk naar onze autoradio luisteren! We hebben een extra batterij mee om allerlei dingen op aan te sluiten, de waterpomp, ons ijskastje, de autoradio voor als we lang ergens stilstaan,….